Huishoudhulp met Dienstencheques

Nr. 1 in België

Hoe een poetsvrouw aangeven ?

 

Een poetsvrouw aangeven is geen probleem met Domestic Services. Dankzij de dienstencheques geniet u van prestaties tegen een voordelige prijs, verricht door bekwaam personeel, dat verzekerd en aangegeven is, dus volledig legaal tewerkgesteld! Het kan verleidelijk zijn om de poetsvrouw van je buren of de schoonzus van je neef in te schakelen en ze “in het zwart” te betalen. Dit zal u echter niet minder kosten dan wanneer u dienstencheques gebruikt en u riskeert problemen met de fiscus door beroep te doen op zwartwerk. Uw huishoudhulp is bovendien geenszins gedekt door een verzekering in het kader van arbeidsongevallen of wettelijke aansprakelijkheid, wat een aanzienlijk risico inhoudt. Stel je voor dat je poetsvrouw van de trap valt en een been breekt tijdens haar werkuren of dat ze je mooiste Chinese porseleinen vaas omgooit... Dat zou erg vervelend zijn!

Als u echter tevreden bent over uw huidige poetsvrouw en zij nog niet via de dienstencheques is tewerkgesteld, kunnen wij haar zonder probleem overnemen en haar een arbeidsovereenkomst aanbieden. Als erkende onderneming zorgt Domestic Services ervoor alles in orde te brengen zodat zij onder het wettelijke statuut van de dienstencheques valt. Laat het ons gerust weten!

Een legaal tewerkgestelde poetsvrouw en bovendien minder betalen? Daarvoor dienen de dienstencheques!

Met de dienstencheques betaalt u uw poetshulp slechts 9 euro bruto per uur. Alle gebruikers krijgen een korting via de personenbelasting afhankelijk van de regio waar u woont:

Vlaanderen: belastingvermindering van 2,70€ per dienstencheque voor de 155 eerste dienstencheques die per persoon aangekocht worden. Een dienstencheque van 9€ kost u dus in werkelijkheid slechts 6,30€.

Brussels Hoofdstedelijk Gewest: belastingvermindering van € 1,35 per dienstencheque voor de 155 eerst aangekochte dienstencheques. Een dienstencheque van 9€ kost u dus in werkelijkheid slechts 7,65€ na belastingvermindering.

Wallonië: belastingvermindering van 0,90€ per dienstencheque voor de eerste 150 dienstencheques. Een dienstencheque van 9€ kost u dus slechts 8,10€.

Tegen deze prijs is het zinloos om onnodige risico’s te nemen!

Als u een koppel bent, kunt u de aankoop van de dienstencheques over uw twee namen verdelen. Zo kan u genieten van een belastingvermindering op de eerste 310 dienstencheques (Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Vlaanderen)/ op de eerste 300 dienstencheques (Wallonië). U vindt uitvoerige informatie hierover op de website van Sodexo.

Bovendien betaalt u bij Domestic Services geen bijkomende kosten: noch inschrijvingskosten, noch administratieve kosten.

Hoe een poetsvrouw aangeven ?

Ik zoek een huishoudhulp

Een verzekerde en aangegeven poetsvrouw of poetsman.

U hoeft geen verzekering meer te betalen voor uw poetsvrouw o poetsman: zij is gedekt in geval van een arbeidsongeval bij u thuis, gedurende de diensturen, of onderweg naar het werk. Deze arbeidsongevallenverzekering is inbegrepen in de prijs van de dienstencheque.

Verder wordt ook eventuele schade, veroorzaakt door uw huishoudhulp, gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering van Domestic Services.

Dankzij de dienstencheques is uw poetsman of poetsvrouw aangegeven en dus legaal tewerkgesteld. U kan gerust zijn want u loopt geen enkel risico met de fiscus. Uw huishoudhulp heeft het statuut van werknemer, wat ook voor haar geruststellend en comfortabel is. En een tevreden werknemer is een efficiënte werkkracht!

Voordeel van de dienstencheques: eenvoudige en snelle betaling

U hebt de mogelijkheid om papieren dienstencheques te bestellen bij Sodexo via een eenvoudige overschrijving. Binnen de 10 werkdagen na ontvangst van uw betaling ontvangt u ze vervolgens op uw naam via de post. Om te voorkomen dat u zonder dienstencheques valt, kunt u een doorlopende opdracht bij uw bank programmeren. Gemakkelijk en 100% veilig! Noteer gewoon uw gebruikersnummer, dat door Sodexo wordt verstrekt, als gestructureerde mededeling van uw overschrijving. Denk er echter aan dat u minimum 10 dienstencheques (90 €) moet bestellen en een veelvoud van 9 €.

Om het u nog makkelijker te maken, biedt Sodexo ook de mogelijkheid om te betalen met elektronische dienstencheques. We raden u deze betaalmethode ten zeerste aan. Na ontvangst van uw betaling worden de aangekochte dienstencheques in een virtuele portefeuille geplaatst, die functioneert als een bankrekening. Na het uitvoeren van de diensten, belt de huishoudhulp een gratis nummer en voert zij haar werkuren in.

Zodra u deze prestatie hebt bevestigd worden de gepresteerde uren automatisch van uw rekening afgetrokken. U beheert deze portefeuille met uw gebruikersnaam en wachtwoord via de website soeasy.sodexo.be die volledig beveiligd is.

Word klant
eender waar in België

Ik zoek een huishoudhulp

Word huishoudhulp (M/V/X),
eender waar in België

Ik zoek een job